سید ابوالفضل وکیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از وجود ۲۸ واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت ۱۶۶هزار و ۱۵۰ قطعه در هر دوره خبر داد.

ورود به استخرهای کشاورزی،برای همه ی افراد با هر سن ومهارتی، خطر غرق‌شدگی را در پی دارد|

استان یزد در مسیر تبدیل به قطب تولید گوشت بوقلمون

سید ابوالفضل وکیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از وجود ۲۸ واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت ۱۶۶هزار و ۱۵۰ قطعه در هر دوره خبر داد.

۱۴۰۲/۰۲/۰۴

به گزارش پایگاه خبری گیلاس نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد

سید ابوالفضل وکیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از وجود ۲۸ واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت ۱۶۶هزار و ۱۵۰ قطعه در هر دوره خبر داد.

وکیلی ضمن اشاره به اینکه بیشترین ظرفیت تولید بوقلمون استان مربوط به شهرستان های مروست ،اشکذر ،تفت و مهریز است اظهار کرد : پیش بینی می شود در سال جدید به دلیل تثبیت و سازگاری اقتصادی و حمایت های تسهیلاتی، وضعیت تولید ارتقاع یافته و شاهد تولید ۴هزارتن گوشت بوقلمون باشیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید گوشت بوقلمون در استان بیش از ۴۳۰۰تن است افزود : در حال حاضر ۱۴ پروانه تاسیس واحد های پرورش بوقلمون به ظرفیت ۴۸هزار و ۵۰۰قطعه صادر شده که به تدریج با بهره برداری از این واحد ها، انتظار می رود در سال های آینده ۱۲۰۰تن گوشت بوقلمون تولید و به مجموع ۴ هزار تن اضافه خواهد شد ، در نتیجه  استان در مسیر تبدیل شدن به قطب تولید این گوشت گام بر میدارد.

به گفته رئیس سازمان و با توجه به آمار واحدهای پرورش بوقلمون در کشور و زمینه سازی سرمایه گذاری برای پرورش این محصول ، پیش بینی می شود که استان یزد در سال های آینده به یکی از استان های مطرح در تولید گوشت بوقلمون تبدیل شود.

این مسئول تصریح کرد : در توسعه دامپروری بخصوص بخش طیور باید به چند عامل مهم توجه نمود که شامل؛ ضریب تبدیل ، بازه لاشه  و میزان تولید گاز های گلخانه ای است.

  وی در این راستا افزود : لازم به ذکر است سویه های بوقلمون امروزی ضریب تبدیل نزدیک به مرِغ گوشتی و بازده لاشه بیشتر از ان  و میزان تولید گازهای گلخانه ای ( معادل گاز دی اکسیدکربن) مشابه با مرغ گوشتی تولید میکنند و تنها ۱۴/۵درصد از گاز های گلخانه ای جهان توسط صنعت دام و طیور تولید شده که در این بین  سهم طیور کمتر از همه است .

 وکیلی با بیان این که گوشت بوقلمون می تواند جایگزین خوبی برای گوشت قرمز باشد عنوان کرد : برخلاف تصور عموم گوشت بوقلمون گوشت صرفا سفید نیست و قسمت هایی از ان مثل ران ، گوشت قرمز محسوب می شود .

وی با اشاره به خواص این گوشت ذکر کرد:  به طور کلی گوشت بوقلمون ۲۳درصد پروتئین دارد ، بعلاوه اینکه توانایی تبدیل و تولید اسیدهای چرب امگا ۳ را دارد که این ماده برای قلب و عروق بسیار مفید است ،هم چنین گوشت بوقلمون غنی از روی و نیاسین است که از اب مروارید چشم جلوگیری می کند .

به گفته این مقام مسئول قیمت هر کیلو گوشت بوقلمون بین ۹۵تا۱۰۵ هزارتومان بوده و مقرون به صرفه است و از آنجایی که بخشی از آن بعنوان گوشت قرمز محسوب می شود می تواند به عنوان اهرمی برای پیشگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.