؛ راهکار فوری برای عبور از بحران ناترازی انرژی است

استاد دانشگاه با تأکید بر نقش کلیدی بهینه‌سازی انرژی در ساختمان‌ها، گفت: عایق‌کاری و استفاده از مصالح نوین تا مشوق‌های قانونی و رتبه‌بندی انرژی؛ گام‌هایی است که می‌توانند ظرف مدت کوتاهی بحران ناترازی انرژی را مهار کنند.

به گزارش پایگاه خبري گیلاس نیوز علی شفیعی، استاد دانشگاه، با تشریح چالش ناترازی انرژی در ایران، با اشاره به نقش حیاتی صنعت ساختمان در حل این معضل اظهار کرد: برای رفع چالش ناترازی از طریق تأسیس نیروگاه‌های جدید حداقل به 5 سال زمان نیاز است، در حالی که بهینه‌سازی مصرف انرژی به ویژه مصرف برق در ساختمان‌ها راهکاری سریع‌تر و کارآمدتر برای رفع این ناترازی است.
وی عایق‌ بندی مناسب ساختمان‌ها و گرید بندی انرژی آن‌ها را گامی مهم در کاهش مصرف انرژی عنوان کرد و گفت: برای افزایش رغبت فعالین این حوزه مشوق‌ها و الزامات قانونی نیاز است.
فعال حوزه ساخت و ساز با بیان اینکه در ابتدا لازم است مشوق‌های اولیه مانند تخفیف در عوارض تراکم و جریمه‌های شهرداری برای ساختمان‌هایی که بهینه‌سازی مصرف انرژی را رعایت می‌کنند، در نظر گرفته شود، گفت: در مراحل بعدی، باید سازندگان ملزم به رعایت ضوابط بهینه‌سازی مصرف انرژی در هنگام صدور پروانه ساخت شوند.
راهکارهای عملی برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان‌های موجود
شفیعی با تشریح راهکارهای عملی برای ساختمان‌های موجود گفت: تعویض در و پنجره‌های قدیمی با انواع درب های دوجداره به عنوان راهکاری آسان و موثر در کاهش اتلاف انرژی، جلوگیری از ورود گرد و غبار و حتی آلودگی صوتی است.
وی از دیگر اقدامات را استفاده از رنگ‌های عایق و مواد نانو برای عایق‌سازی دیوارها عنوان کرد و بر لزوم تحقیق و بررسی راهکارهای متناسب با شرایط اقلیمی هر شهر و آموزش این موارد به صاحبان خانه‌ها تاکید کرد.
فعال صنعت ساختمان با تأکید بر استفاده از مصالح عایق مانند بلوک‌های لیکا و دیوارهای سه جداره با یونولیت، همچنین عایق‌کاری سقف و کف با فوم گفت: استفاده از تأسیسات گرمایشی و سرمایشی کم‌مصرف نیز بسیار حائز اهمیت است و بهتر است از پکیج های دیواری و بخاری که به شدت مصرف انرژی بالایی دارند استفاده نشود.
شفیعی گفت: لازم است در ساخت ساختمان پکیج‌های زمینی و مخزن‌دار یا دیگ‌های چگالشی با پرت انرژی نزدیک به صفر استفاده شود و یا اینکه کولرهای سلولزی جایگزین کولرهای آبی قدیمی شوند همچنین لازم است در انتخاب لامپ‌ها و لوازم برقی کم‌مصرف در ساختمان‌ها دقت شود.
تاثیر واقعی شدن قیمت انرژی و رتبه بندی انرژی ساختمان‌ها/ افزایش استقبال از ساختمان‌های کم‌مصرف
وی گفت: با توجه به افزایش تعرفه‌های انرژی و فاصله زیاد قیمت انرژی در ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس، واقعی شدن قیمت انرژی در کشور، استقبال از ساختمان‌های کم‌مصرف را افزایش خواهد داد.
این استاد دانشگاه نقش نظام مهندسی در رتبه بندی انرژی ساختمان‌ها را مهم دانست و تاکید کرد: که این موضوع می‌تواند اثر روانی مثبتی بر تشویق مردم به خرید خانه‌های با رتبه‌بندی انرژی بالاتر داشته باشد.
شفیعی تصریح کرد: میزان صرفه‌جویی در مصرف انرژی به نوع مصالح و متریال مورد استفاده و ضریب انتقال انرژی بستگی دارد و هرچه مصالح مرغوب‌تر و ضریب انتقال انرژی پایین‌تر باشد، صرفه‌جویی بیشتری حاصل می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.