صدور اسناد قنوات استان یزد بهترین راهکار حفاظت از میراث جهانی /
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان یزد با بیان اینکه یزد از استانهای قنات خیز کشور محسوب می شود، گفت: بهترین راهکار حمایت و حفاظت از قنوات به عنوان میراث جهانی ، مستندسازی و صدور اسناد کاداستری آنهاست.
مهدی اقبال در این خصوص اظهار کرد: در راستای حمایت و حفظ قنوات پایشهای در سالهای گذشته تلاش های متعددی انجام شود ولی همه اینها باید منجر به مستندنگاری ، نقشهبرداریهای لازم جهت صدور اسناد کاداستری شود.
وی با اشاره به اینکه گردشگری قناتها ، مبحثی مهم در سطح استان یزد است ادامه داد: بالغ بر ۲۲ درصد از آب کشاورزی استان یزد که شامل سطحی حدود ۳۶ هکتار است به وسیله قنوات تحت پوشش قرار میگیرد.
مدیرکل ثبت اسناد یزد خاطرنشان کرد: به گفته مسئولان جهاد کشاورزی ، در استان یزد ۳۱۰۰رشته قنات و چشمه قنات دایر وجود دارد که برای استفاده در بخش کشاورزی زنده و فعال است؛ ضمن آنکه طولانیترین و قدیمیترین قناتهای کشور و حدود ۱۳/۵درصد از قناتهای کشور در این استان واقع است.
اقبال از مشکلات عمده قنوات را توسعه حریم و محدوده قانونی شهرها و شهرکها، ساخت و سازها و تغییر کاربریها گاها حریم قنوات عنوان کرد و گفت: عدم رعایت حریم قنوات باعث شده ضرباتی به قنات ها وارد شود و بهترین راهکار برای حل این مشکل و حفاظت از آنها، مستندسازی و صدور اسناد کاداستری آنهاست.
وی تاکید کرد: داشتن بهداشت حقوقی سالم و امنیت حقوقی و قضایی در استان مستلزم اجرای قانون جامع حدنگار در بخشهای مختلف است و در همین راستا ، شاهد اتمام کاداستر اراضی ملی و ۶۰ درصد کاداستر اراضی کشاورزی طی دو سال اخیر در اقدامی جهادی در سطح استان بوده ایم.
وی یادآور شد: در راستای این فعالیتها که منجر به کسب رتبه نخست یزد در کشور شده است ، یکی از مهمترین اولویتهای سال جاری، مستندسازی و صدور اسناد کاداستری قنوات استان خواهد بود.