به گزارش پایگاه خبری گیلاس نیوز به نقل از ایسنا رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد با اشاره به بی‌توجهی محض به حوزه بهره‌وری در کشورمان طی ۱۰ سال گذشته، از پیشی گرفتن شدید سرعت مصرف نهاده‌ها در کشور از سرعت تولید آنها خبر داد و گفت: ارتقای بهره‌وری باید به صورت فرادولتی دنبال شود تا خوشبختی و رفاه مردم را شاهد باشیم.

«مجید دهقانی زاده» امروز پنجشنبه دوم شهریورماه به مناسبت هفته دولت در نشست با خبرنگاران رسالت همگانی امروز جامعه که همانند افراد یک کشتی در دریای پرتلاطم به سوی سعادت حرکت می‌کنند را امیدآفرینی در کنار انتقادات سازنده از عملکرد بخشهای مختلف دانست و گفت: عمر دولت‌ها کوتاه است و باید تلاش کنیم در جهت توسعه و پیشرفت و آینده کشورمان، دولتمردان و حاکمیت را یاری و کمک کنیم.

وی در مورد وضعیت اقتصادی کنونی جامعه و آینده آن، گفت: معمولاً ارزیابی در این حوزه نسبی و در مقایسه با وضعیت گذشته کشور و کشورهای دیگر انجام می‌شود ولی نوسانات اقتصادی در همه کشورهای دنیا معمول است با این تفاوت که برخی کشورها به سطحی از توسعه رسیده‌اند که نوسانات اقتصادی تاثیرات محسوسی در جامعه ندارد و این ریشه در گذشته این کشورها دارد.

دهقانی زاده افزود: متاسفانه در کشور علی رغم تلاشهای زیادی که طی این چهار دهه برای توسعه زیرساختها صورت گرفته است، در زمینه بهره وری کوتاهی شده است و مشکلات کنونی کشور مانند ناترازی در حوزه انرژی به دلیل بی توجهی به بهره‌وری است.

وی با بیان این که سرعت مصرف نهاده‌های انرژی در کشورمان به شدت از سرعت تولید آنها پیشی گرفته است، گفت: متاسفانه در ۱۰ سال گذشته بهره وری در کشور صفر بوده و هر چه توسعه رقم خورده تنها با افزایش نهاده‌های مصرفی در کشورمان بوده است لذا باید کمک کنیم تا فرادولتی عمل کرده و اصل بهره وری را برای خوشبختی و رفاه خود ارتقا دهیم.
رییس سازمان مدیریت استان با اشاره به اهمیت رشد اقتصادی در کشور گفت: اگر به مدت ۱۰ سال متوالی ۸ درصد رشد اقتصادی در کشور رقم بخورد به نقطه‌ای خواهیم رسید که باید در سال ۱۳۹۰ می‌بودیم لذا تنها در صورت تداوم این رشد شاهد تاثیر آن در سفره مردم نیز خواهیم بود و تلاش دولت همین استمرار است تا هر چه زودتر شاهد این تاثیرپذیری باشیم.

وی نبود رشد اقتصادی و تورم را دو عامل موثر در اقتصاد خانوارها ذکر کرد و گفت: یکی از ریشه های بروز تورم ناترازی بودجه، رشد نقدینگی بدون پشتوانه و استقراض بی دلیل از بانک مرکزی است و در همین راستا دولت سیزدهم تلاش داشته برخلاف سال‌های گذشته با حداقل کسری بودجه‌ریزی کشور را انجام دهد و با توجه به این که متاسفانه طی دولت گذشته رشد ۴۰ درصدی نقدینگی را شاهد بودیم، طی دو ساله گذشته دولت توانسته ۱۰ درصد رشد نقدینگی کشور را کنترل کند.

دهقانی زاده با بیان این که بیش از ۹۰ درصد بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری مملکت می‌شود، گفت: با صرف ۱۰ درصد بودجه در حوزه عمران و پیشرفت موفق نخواهیم شد و لذا افزایش حقوق و دستمزد در این شرایط نیز ممکن نیست.

وی به انضباط مالی ایجاد شده در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: تخصیص بودجه عمرانی استان در سال گذشته ۷۵ درصد بوده که رقم قابل توجهی است.

دهقانی زاده با اشاره به تلاش دولت برای افزایش درآمدهایش به طرق مختلف، در خصوص مولدسازی اموال مازاد دولت عنوان کرد: منابع تامین شده از طریق مولدسازی در داخل استان هزینه می‌شود که در این راستا تلاش داریم چندین بیمارستان با پیشرفت فیزیکی بالا در استان را بهره برداری کنیم.

تامین آب برای یزدیها صرفا خوشبختی نمی‌آورد

وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تامین آب استان، گفت: این موضوع از طریق انتقال آب از خارج استان و توزیع مناسب آب در داخل استان دنبال می‌شود ولی باید توجه داشت که تامین آب قرار نیست با خود خوشبختی و سعادت بیاورد.

رییس سازمان مدیریت استان ادامه داد: آبرسانی از سد خرسان بعد از چندین سال تعطیلی، در سالهای اخیر با پیگیری موضوع هماهنگی‌ها و اخذ مجوزهای آن دنبال شده و پیگیر تامین اعتبار ان هستیم و ایمدواریم طی سالهای آینده شاهد اجرای آن باشیم.

وی با اشاره به انتقال آب از دریا با اجرای خط صنعت، گفت: البته یک خط اضطرار از خط آب صنعت به شبکه آب شرب استان نیز اجرا شده که در صورت تنش آبی از این طریق تامین داشته باشیم.

دهقانی زاده گفت: در مورد خط دوم انتقال آب که از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان بود نیز در دست پیگیری است و به زودی خبر خوشی را مقامات ارشد استان در این باره به سمع مردم یزد می‎رسانند.

وی در مورد اقدامات صورت گرفته در حوزه تامین آب در داخل استان نیز گفت: طی دو سال گذشته به اندازه‌ی از ابتدا تاکنون مخزن سازی آب در استان انجام شده و به منظور تامین آب با کیفیت و کمیت یکسان در شهر یزد، اجرای رینگ آب شهر با اعتباری معادل دو هزار میلیارد تومان در حال اجراست.
اهتمام به استراتژی از معدنکاری تا قطعه سازی در استان

رئیس سازمان مدیریت استان به معدن خیزی استان نیز اشاره و عنوان کرد: مقابله با خام فروشی و بازگشت عواید معدن به استان و تکمیل زنجیره تولید استان سه موضوع مورد اهتمام مسئولان استان است و تلاش داریم استراتژی از معدن تا قطعه‌سازی را طی چند سال آینده شاهد باشیم.

وی در مورد حقوق دولتی معادن گفت: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان در قالب قانون یک درصد فروش، حقوق دولتی و بهره مالکانه از قبال معادن، عاید استان و در طرحهای استانی تزریق شده و این رقم بالاتر از سقف قانونی برای استان بوده است.

دهقانی زاده به تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی معادن به استان در سال گذشته اشاره و بیان کرد: این که استان از عواید معادن خود بی بهره است، حرف درستی نیست چرا که علاوه بر اعتبارات ذکر شده، کمک‌هایی که معادن در قالب مسئولیت اجتماعی خود به استان می‎کنند، در قالب‌های دیگری مانند اعتبارات ایمیدرو در دو سال گذشته ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان برای بهسازی راه های روستایی، شاهد تامین اعتبار برای استان هستیم.

وی یکی از بهترین و بزرگترین طرحهای دو سال گذشته استان یزد را شرکت هوایی یزد ایر خواند و گفت: امیدواریم به دنبال فعالیت این شرکت هواپیمایی در استان و بخشهای جنبی این حوزه، شاهد تحول خوبی در این رابطه باشیم.

وی از پیگیری‌های استان برای راه اندازی شرکت ریلی خبر داد و در ادامه در رابطه با تکمیل راه اهن یزد – اقلید گفت: راه اهن یزد – اقلید یک ابرطرح کشوری موثر در رونق اقتصادی است که نکمیل آن ۱۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و ارزش این طرح هم اکنون ۸ هزار میلیارد تومان است.

دهقانی زاده خاطرنشان کرد: البته اقداماتی برای تردد قطارها با سرعت ۱۰۰ کیلومتر در این مسیر فراهم شده و با تزریق ۱۰۰ میلیارد تومان می‌توان بهره برداری از این مسیر را کلید زد و مراحل تکمیل را در ادامه دنبال کرد.

نیاز ۷۰ هزار میلیاردی طرحهای نیمه تمام برای بهره برداری

«زهرا حسینی» معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت استان نیز تعداد طرحهای عمرانی نیمه تمام استان را ۶۰۰ مورد ذکر کرد و افزود: برآورد می‌شود ۷۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل این طرحها نیاز است.

وی در مورد مصوبات سفر اول ریاست جمهوری به استان یزد گفت: تعداد مصوبات ۱۵۴ طرح با اعتبار ۵۸۰۰ میلیارد تومان بود که ۲۷۰۰ میلیارد تومان آن اعتبارات دولتی و مابقی تسهیلات و کمک وزارتخانه‌ای است و اولویت تکمیل طرهای نیمه تمام گذشته بوده است.

وی با اشاره به تخصیص ۲۲۰۰ میلیارد تومان در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ گفت: با کمک منابع دستگاه‌ها ۶۸ مورد از این مصوبات بهره برداری شده و امیدواریم با تامین اعتبار از سوی دستگاه‎ها تا آخر سال ۵۰ طرح دیگر نیز افتتاح شود.

حسینی همچنین تعداد مصوبات سفر دوم رییس جمهور را ۶۴ طرح با اعتبار ۴۴۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: از مجموع اعتبارات این مصوبات ۱۹۰۰ میلیارد تعهد سازمان برنامه و بودجه کشور است و اکثر طرحها نیز تکرار مصوبات سفر قبل با توجه به افزایش هزینه‎ها بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.