فرماندار بهاباد درباره فعالیت معدن همیجان،گفت: فرآیند مطالعات کارشناسی، قانونی و محیط زیستی در این خصوص آغاز شده و تا حصول نتیجه نهایی معدن همیجان تعطیل و هیچ فعالیتی نخواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری گیلاس نیوز به نقل از خبرگزاری فارس در یزد، چندی پیش شهروندان بهابادی در استان یزد کمپینی با عنوان«جلوگیری از معدنی شدن روستای گردشگری ماسوله کویر همیجان» در سامانه مردمی فارس من توقف فعالیت این معدن را خواستار شدند.
در این کمپین آمده، روستای گردشگری همیجان یکی از روستاهای شهرستان بهاباد در استان یزد که در بین چندین رشته کوه بلند واقع شده و در اطراف آن ۳۵ پارچه آبادی سرسبز قرار دارد.
متاسفانه با باندبازی کوه وسط این روستا دست مافیای معدن افتاده و در صورت شروع به کار در کوه سیاه آهن این روستا ۳۵ روستا رو به نابودی میرود و مردم این روستا تاکنون هشت سال مقاومت کردهاند، ولی به دلیل رسانهای نشدن این موضوعات هنوز مجوز این معدن ابطال نشده است.
فعالیت معدن همیجان مردود است
محسن اسماعیلی، دبیر مجمع مطالبهگران یزد در خصوص این کمپین به خبرنگار فارس از این استان، اظهار کرد: با توجه به اینکه هدف مجمع مطالبه گران فساد ستیزی عدالتخواهی و حل مشکلات مردمی است، به منظور مطالبهگری مردمی روستای همیجان بهاباد و طبق مطالعات و کارشناسیهای انجام شده با توجه به اینکه محدود روستا در محور معدن بوده و مردم این منطقه هم شکایتهای مکرر دارند، بهره برداری معدن در این منطقه مردود است.
وی افزود: یکی از مضرات بهره برداری از این کوه و معدن خشک شدن چاهها وقناتها و چشمههای آب کل منطقه و همچنین از بین رفتن محیط زیست شهرستان بهاباد است.
اسماعیلی خدشه دار کردن محیط زیست منطقه را مهمترین دغدغه مردم روستای همیجان دانست و گفت: بهره بردار معدن باید از هرگونه تحرک در منطقه خودداری کند و مردمی که در همه صحنههای انقلاب اسلامی جانفشانی نموده اند نباید مورد هتک حرمت قرار گیرند.
اکتشاف در معدن همیجان خلاف قانون اساسی است
عباس اقبال، رئیس شورای اسلامی شهرستان بهاباد هم در این خصوص اظهار کرد: مجوز اکتشاف معدن همیجان اواخر دولت دهم و اوایل دهه ۹۰ صادر شده است.
وی مخالفت با اصل پنجاهم قانون اساسی و قرار داشتن در منطقه نمونه گردشگری را از جمله ممنوعیتهای قانونی اکتشاف در این معدن دانست و افزود: واقع شدن در ذخیرگاه منابع طبیعی، وجود چندین چشمه و قنات در حریم و در فاصله کمتر از ۵۰۰ متر محدوده اصلی معدن، واقع شدن ۳۵ پارچه آبادی و روستا و سکونتگاه مردم در محدوده واگذاری از دیگر دلایل مخالفت برای اکتشاف در مهدن همیجان است.
علیرضا تیموری، فرماندار بهاباد در پاسخ به خبرنگار فارس که پیگیر این موضوع شده است، اظهار کرد: طی دو ماه گذشته با توجه به اعتراضات و مخالفتهای مردمی و برای پاسخ به افکار عمومی و رسانهها، پیگیریهایی از طرف مسئولین شهرستان انجام شده در در نهایت تاکنون منجر به توقف کار معدن همیجاد در این شهرستان شده است.
وی افزود: مطالعات کارشناسی و محیط زیستی در مورد معدن همیجان در دستورکار جدی قرار گرفته و تا زمان حصول نتیجه نهایی مطالات و تأییدیه کارشناسان امر معدن تعطیلی بوده و هیچ گونه فعالیتی نخواهد داشت.
فرماندار بهاباد از مردم این شهرستان با بیان این که آسایش مردم خط قرمز مسئولان است، از شهروندان خواست، چنانچه افرادی با نشر اخبار کذب و شایعه سازی به فکر برهم زدن آسایش و آرامش مردم، جوسازی و حاشیه درست کردن باشند، آنها را معرفی نمایند تا با خاطیان برخورد قانونی انجام شود.