رئیس اداره توسعه حل اختلاف استان یزد گفت: عدم وجود تشریفات طولانی و زمانبر دادرسی و عدم اخذ هزینه دادرسی از اصحاب دعوی از امتیازات و ویژگی های استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف و هیات های صلح و سازش است.
محمدرضا حداد در آیین افتتاح همزمان 5 هیات صلح ویژه حل اختلافات صنفی، استفاده از نهادهای سازشی را از تأکیدات ریاست قوه قضاییه ذکر کرد و افزود: عدم اخذ حق الزحمه توسط صلح یاران و میانجیگران از دیگر مزایای استفاده از نهادهای سازشی است.
این مقام قضایی، به ضمانت اجرایی داشتن توافقات مشروط در شورای حل اختلاف و دیگر نهادهای سازشی اشاره و اظهار داشت : هرگونه سازش مشروطی که در نهاد های سازشی تنظیم و به تایید مقام ذیصلاح برسد چنانچه در موعد و زمان مشخص شده انجام تعهد، هر یک از طرفین از انجام آن شانه خالی نمایند با درخواست ذینفع، برگ اجراییه صادر و از طریق اجرای احکام شورا ، متعهد ملزم به انجام تعهد خواهد شد.
وی با اشاره به این موضوع که در دعاوی کیفری و حقوقی بجز دعاوی معدودی بدون هیچ سقفی با رضایت طرفین می توان از ظرفیت نهادهای سازشی بهره گرفت، ابراز داشت: چنانچه در امور کیفری و حقوقی سازشی صورت نگرفت شاکی یا خواهان جهت ادامه رسیدگی به مرجع قضایی ذیصلاح دلالت داده خواهد شد.
رئیس اداره توسعه حل اختلاف، بر وقت گذاری و همت مضاعف در ایجاد صلح و سازش از سوی میانجیگران تأکید کرد و گفت: باید برای ایجاد سازش و اصلاح ذات البین،با داشتن سعه صدر ، به طرفین دعوی برای بیان ادعا و دفاعیات خود فرصت لازم داده شود و به همین سبب است که در روایات برای میانجیگر اجر معنوی و پاداش فراوانی در نظر گرفته شده است.
حداد، اعتمادسازی را رسالتی بر دوش میانجیگران دانست و اظهار داشت: حل اختلافات و فصل خصومت ها با استفاده از ظرفیت نهادهای سازشی اعم از نهاد داوری، میانجیگری و شورای حل اختلاف، می تواند کمک شایانی به دستگاه قضایی کند تا از ورود بی رویه پرونده هایی که ماهیت قضایی نداشته و امکان سازش در آنها فراهم است، پیشگیری کند.
وی افزود: حل و فصل اختلافات خرد در یک بستر ساده و کم تشریفات، وقت و انرژی مجموعه قضایی را برای حل پرونده های مهم و زمان بر حفظ می کند.
شایان ذکر است در پایان این نشست 5 هیات صلح برای 5 صنف راه اندازی گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.