دکتر محمدرضا آقایی در جمع اصحاب رسانه به استراتژیک، حیاتی و حساس بودن فعالیت سازمان انتقال خون اشاره کرد و گفت: جایگزینی برای سازمان انتقال خون وجود ندارد.
وی سازمان انتقال خون یزد را یکی از مراکز شاخص کشوری دانست و ادامه داد: یزد در زمینه اهدای خون بین سه استان اول کشور، در زمینه استمرار اهدا جزء برترین ها، از لحاظ پوشش اهدای خون به نسبت مساحت در زمره استانهای مطلوب و از نظر فنی جزء استانهای خوب محسوب میشود.
مدیرکل سازمان انتقال خون تصریح کرد: با توجه به وضعیت بیماری ها، سوانح و تصادفات و افزایش بستری ها، در مدت زمان پنج تا ده سال آینده باید نیرو و تجهیزات در استان یزد دو و نیم برابر شود.
وی مدت زمان ارسال خون و فراوردههای خونی به مراکز درمانی در شهر یزد را کمتر از ۲۰ دقیقه عنوان کرد و افزود: ۹۹ و نیم درصد نیاز بیماران به خون در استان یزد پاسخ داده میشود و هیچ بیماری معطل خون و فراوردههای خونی نمیماند.
دکتر آقایی تحول، تعالی و تکامل در خدمت، دانش و پژوهش فناوری، اجتماعی کردن سازمان انتقال خون و افزایش دسترسی شهروندان برای مشارکت در امر اهدای خون را از اولویتهای این سازمان عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه ۱۸ بیمارستان در استان یزد از مشتریان این سازمان هستند، گفت: در ۶ ماه گذشته دو دستگاه پلاکت فرزیس با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان خریداری شد و ظرفیت این دستگاه در این سازمان به پنج دستگاه افزایش یافت.
مدیرکل سازمان انتقال خون یزد همچنین از خرید ۱۲ دستگاه غربالگری آزمایشگاه با اعتباری بالغ بر ۹ میلیارد تومان خبر داد و خاطرنشان ساخت: خرید این دستگاه سبب کاهش ماهانه ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی هزینهها شده است.
وی سردخانههای سازمان را یکی از چالشهای این مرکز عنوان کرد و ادامه داد: روند بازسازی سردخانهها آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال تمام شود.
مدیرکل سازمان انتقال خون یزد با اشاره به فعال بودن پایگاه اردکان و نامناسب بودن ساختمان آن گفت: از مصوبات سفر ریاست جمهوری ۱۲ میلیارد تومان برای پایگاه انتقال خون اردکان در نظر گرفته شده که ساختمان این مجموعه به پایان رسیده و با تامین تجهیزات تا پایان بهار ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.
دکتر آقایی همچنین از افتتاح پایگاه سیار مهریز به کمک خیر تا مردادماه، پایگاه سیار بافق تا پایان بهمن ماه و پایگاه سیار تفت تا پایان سال خبر داد.
وی بانک خون پیش بیمارستانی، شبکه دانش آموزی پیشگامان اهدای خون، طرح نذر خوشبختی، طرح اهدای خون خانواده و سامانه سیار را نیز از اقدامات در دست اجرای سازمان انتقال خون یزد عنوان کرد.
مدیرکل انتقال خون بیان داشت: اولین رویداد نوآوری و ایدههای نوین در علوم و فناوری طب انتقال خون یزد از دهه فجر آغاز شده و اردیبهشت با معرفی ایدههای نو به پایان میرسد.
وی با اشاره به اینکه از مرداد تاکنون در تمامی روزها وضعیت خون و فراوردههای خونی در استان سبز بوده است، تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون، ۳۶ هزار مورد خون گیری انجام شده است.
مدیرکل سازمان انتقال خون یزد گروه سنی مراجعه کننده در امر اهدای خون را ۳۵ تا ۴۵ سال عنوان کرد و ادامه داد: به طور میانگین هر ماه بالغ بر چهار هزار خونگیری در استان یزد انجام شده و میزان اهدا در هر ماه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۲ تا ۵ درصد افزایش یافته است.
دکتر آقایی با اشاره به این که اهدای یک واحد پلاکت معادل هفت کیسه خون است، گفت: پلاکت برای بیماران سرطانی کاربرد دارد.
مدیرکل انتقال خون یزد مشارکت مردم در فصول مختلف سال به خصوص در تعطیلات نوروزی، نیمه اول ماه رمضان و ایام نزدیک به آغاز سال جدید را ضروری دانست.